Amazing Grazing - bærekraftig kjøtt og ull fra sau som beiter i norsk utmark - Prosjekter - Norsøk

Amazing Grazing - bærekraftig kjøtt og ull fra sau som beiter i norsk utmark

Hvordan kan kjøtt og ull fra sau verdsettes høyere? Prosjektet ønsker å påvirke diskusjonen rundt bærekraft, media sin omtale av det og hvordan politikk blir formet.

Trivsel på beite i Innerdalen! (Foto: Rose Bergslid)
Trivsel på beite i Innerdalen! (Foto: Rose Bergslid)

AMAZING GRAZING skal få frem kunnskap om hvordan sau i norsk utmark bidrar til en bærekraftig utvikling. Kjøtt og ull fra norske sauer kommer fra gårder med ulikt ressursgrunnlag, ulike driftsopplegg og ulik ressursbruk. I dette prosjektet skal vi undersøke sauebonden sitt driftsopplegg, forbrukeren sin innsikt, og rammevilkårene som både bonden og forbrukeren forholder seg til.

Gammalnorsk spælsau, blant de mest opprinnelige av de nasjonale sauerasene i Norge (Foto: Åse Tronstad)
Gammalnorsk spælsau, blant de mest opprinnelige av de nasjonale sauerasene i Norge (Foto: Åse Tronstad)

Les mer på NIBIO (klikk på logo).

Amazing Grazing Logo Med Ramme

Prosjektdetaljar

Prosjektnummer:319396
Prosjekteigar:NIBIO
Prosjektleiar: Lise Grøva, NIBIO
Prosjektdeltakarar NORSØK:Rose Bergslid
Samarbeidspartar: andKastell AS
Finansiering: Norges Forskningsråd
Tidsperiode:

Publikasjonar

Ingen publikasjoner funnet