Norskprodusert økologisk fôrprotein til svin
Hovedmålet er å fremskaffe og formidle kunnskap om norsk produksjon av økologisk fôr som vil bidra til å sikre proteinforsyningen i økologisk svinehold i henhold til nytt økologiregelverk.

Kan bladprotein av kløvergrasblanding bli fôr for svin? (Foto: Sissel Hansen)
Prosjektet skal skaffe kunnskap om økologisk dyrking av oljevekster og utvikle metoder for å gjøre bladprotein fra kløvergrasblandinger til en fôrråvare for gris. I tillegg skal det beregnes fôrrasjoner basert på 30 % eller 100 % norske råvarer og som inneholder rapskake og bladprotein. NORSØK skal i hovedsak jobbe med å finne ut hvordan tilpasninger til fremtidige krav om norskprodusert fôr påvirker økonomien i slaktesvinproduksjonen og bidra med formidling av resultatene i form av informasjonsvideoer.

Project Details
Prosjektdetaljar
| Prosjekteigar: | NIBIO |
|---|---|
| Prosjektleiar: | Martha Ebbesvik |
| Prosjektdeltakarar NORSØK: | Vegard Botterli |
| Samarbeidspartar: | andFK Fôrutvikling BA |
| Finansiering: | Landbruksdirektoratet |
| Tidsperiode: |