Bærekraftig storfeproduksjon på norske ressurser
I dette prosjektet skal vi analysere bærekraften i kastratproduksjonen ved hjelp av det internasjonalt anerkjent analyseverktøyet «SMART».

Ungdyr på Kjerringøy. (Foto: Rose Bergslid)
Målsetting med prosjektet er tredelt:
- Analysere i hvilken grad kjøttproduksjon på kastrater kan være et bidrag til økt bærekraft i norsk landbruk.
- Analysere om produksjonsformen kan bidra til økt norsk selvforsyningsgrad.
- Se på hvilke virkemidler som kan bidra til å øke produksjonen av kjøtt på kastrater
Prosjektet vil gi nyttig informasjon om i hvilken grad storfekjøttproduksjon på kastrater kan være et viktig bidrag for å komme nærmere målet om 50 % selvforsyning, og samtidig bidra til økt bærekraft i storfekjøttproduksjonen.

Project Details
Prosjektdetaljar
| Prosjekteigar: | NORSØK |
|---|---|
| Prosjektdeltakarar NORSØK: | andVegard Botterli |
| Finansiering: | Norges Forskningsråd - Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri |
| Tidsperiode: |

